Holy Trinity Events

EEN RADICAAL NIEUWE METHODE
 

 

This is the heading

This is the heading

Boek

Holy Trinity Events

VERSCHENEN IN DECEMBER 2016
(tweede druk 2017)

Van het concilie van Nicea tot Burning Man, van Kiss tot I love Techno en van Immanuel Kant tot Daft Punk: een krachtige nieuwe kijk op events.

Een event organiseren is vandaag niet zomaar een podium vullen met zoveel mogelijk goden. De toekomst toont zich veel meer in het ontwikkelen van verbindende belevenissen. En het is net die verbondenheid die de basis vormt van een succesvol Holy Trinity Event.

Dit vlot geschreven boek toont aan hoe je aan de hand van het unieke en vernieuwende Holy Trinity Model zelf zo’n event kunt analyseren en opzetten. Via gedurfde analyses en herkenbare cases, en rijkelijk geïllustreerd met uniek beeldmateriaal, krijg je een breed inzicht in de kracht van een Holy Trinity Event.

Zo brengt Holy Trinity Events een inspirerend eventverhaal, waaruit blijkt dat eventmanagement en -marketing soms verrassend eenvoudig kunnen zijn.

This is the heading

Deel 1: Holy Trinity Model
 1. De wereld is simpel
 2. Van denkkader naar model: connectivity, ecosystemen, glue-values en density
 3. Connectivity-pulsars vervolledigen het Holy Trinity Model
Deel 2: Holy Trinity Method
 1. Holy Trinity Method, Part One: maximaal werkende density-markers
 2. Holy Trinity Method, Part Two: maximaal werkende connectivity-pulsars
Deel 3: Holy Trinity Method toegepast​
 1. Conclusies
 2. Implicaties voor marketeers: Holy Trinity Thinking
 3. Toepassingen
 4. Brainstormtemplate
EXTRA'S
 1. Vocabularium
 2. Eindnoten
 3. Afbeeldingen
Boek

Inhoud

Aan de hand van leuke anekdotes, actuele voorbeelden en prachtige foto’s gaat Peter stap voor stap te werk naar de opbouw van zijn Holy Trinity Model. Eenmaal je het boek dus gelezen hebt kan je door middel van de template gemakkelijk het model toepassen op jouw event!

Blader door het boek

Holy Trinity Events

Mijn boek samengevat in één zin

De waarde van een event ligt in het zoeken naar de ideale combinatie van GOD-experiences, -denk aan Bono of David Guetta of Messi-, met (M)E-xperiences, -denk aan exclusief eten van Sergio Herman of zelfs een jaccuzzi op een event, met (W)E-xperiences, -denk aan interessante en onverwachte ontmoetingen met andere mensen op een event-.

Eigenlijk spreekt die waarde-driehoek ‘GOD-ME-WE’  zo ongelooflijk voor zich, en toch zien we dat vele eventmanagers zich verslikken in het boeken van nog maar eens meer en vooral duurdere artiesten, en in het aanbieden van nog maar eens meer exclusieve services. Als bezoeker krijgen we hierdoor een op- en overaanbod van artiesten en dus GOD-experiences en services  of (M)E-xperiences, waardoor deze meer en meer vervallen tot inwisselbare commodities.

Holy Trinity Events

(W)E-experiences: Give the people an excuse to connect

In dat overaanbod van keuzes, die topdown geïnspireerd zijn, vergeten we als eventmanager iets verder te kijken dan onze neus, oren, mond lang, spits en groot zijn. Daardoor zien we nauwelijks dat de bezoekers zelf misschien wel eens heel veel waarde voor elkaar kunnen hebben. Dat we er dan vooral moeten voor zorgen dat de mensen elkaar kunnen en durven ontmoeten.  Zet eens een pingpongtafel op een event, of hang eens een dubbele schommel. Simpele excuses voor mensen om samen iets te doen. Dat levert (W)E-xperiences op en ons event toont zich dan als een exchange platform voor het uitwisselen van waarden. Burning Man in de Nevada woestijn, met zijn onmiddellijk uitverkochte Nederlands broertje Where the sheep sleep  is een extreem voorbeeld van de visie van een event als een exchange platform. Minder extreem maar minstens even succesvol is het Belgische Music for Life. De tagline van dit event is ‘Iedereen zorgt voor iedereen’, waarbij we dan zelf ons goed doel kunnen kiezen waarvoor we geld willen inzamelen: customer experience wordt zodoende customer expression.

Holy Trinity Events

Van Holy Trinity Events naar Holy Trinity Thinking

Dat Holy Trinity Thinking, vanuit GOD-experiences en (M)E-xperiences en (W)E-xperiences vertaalt zich verrassend eenvoudig vanuit events naar andere producten en services. We moeten ons dan telkens opnieuw drie vragen stellen: How about God? How about ME? en How about US (we)? Om maar één voorbeeld te geven: stel die drie vragen eens rond Red Bull. Dan begrijp je meteen waarom dit een Holy Trinity ‘Product’ is.  Red Bull performt als product, en levert waardevolle en liefdevolle (M)E-xperiences en (W)E-xperiences voor nichemarkten, die ze zelfs helpen ontwikkelen.

Holy Trinity Events

Niet disruptief, maar evolutief

Kortom: Holy Trinity Thinking gaat om het eenvoudig herdenken van Holy Trinity Events, producten en services. En bij dat herdenken gaan we niet alleen op zoek naar nog meer GOD-experiences, (M)E-xperiences en (W)E-xperiences, maar zoeken we eveneens hoe we die drie waarde-pulsars mooi versterkend met elkaar kunnen laten samenwerken. En om met nog wat meer goed nieuws te eindigen: Holy Trinity Method breekt niet disruptief af, nee, ze herdenkt wat we al hebben, en ze herschikt en creëert zo op onverwachte manieren waarde. Holy Trinity Thinking staat voor een respectvolle en liefdevolle marketingevolutie in plaats van voor een veelal gewelddadig disruptief denken.

Holy Trinity Thinking staat voor een respectvolle en liefdevolle marketingevolutie in plaats van voor een veelal gewelddadig disruptief denken.