Op weg naar een duurzaamheidsplan voor je event

Dit is een demoversie van de GLOBSUS-applicatie. Deze demoversie bevat als voorbeeld een selectie van een 20-tal SEA’s (Sustainable Event Actions). De volledige workshopversie van de applicatie bevat intussen meer dan 150 SEA’s die gebruikers kunnen helpen  en inspireren om een eigen duurzaamheidsplan  en -rapport op te maken. Wil je toegang tot deze workshopversie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Even bellen op 0475 71 09 13 of mailen naar peter@globsus.com

Het resultaat van een GLOBSUS-workshop is een meteen bruikbaar duurzaamheidsplan voor je eigen event. Een  voorbeeld hier kan je alvast hier bekijken. Wil je deelnemen aan een workshop? Dan kan dat via deze pagina. 

De volledige uitleg over de GLOBSUS-aanpak en -visie kan je hier vinden: https://www.globsus.com

Selecteer

Jouw Sustainable Event Actions (SEA's):

VOEG JE EIGEN DUURZAAMHEIDSACTIE TOE
EIGEN

OMSCHRIJVING

Klik op 'VOEG TOE of PAS AAN' en voeg je eigen duurzaamheidsactie (SEA) toe. Het toevoegen beperkt zich tot 'Titel', 'Beschrijving', 'Actieplan', 'SDG', en eventueel een foto. Later kan hier nogmogelijke indicatoren, stakeholders en linken naar ESG aan toegevoegd worden.

 

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

GEBRUIK BESTAANDE INFRASTRUCTUUR
dash-14

OMSCHRIJVING

Het festival Doel gebruikt het dorp als 'decor' en dus infrastructuur voor hun event. Misschien wat overdreven om dit als een SEA te omschrijven,  maar  het kan misschien inspirerend werken om na te denken over het gebruik van bestaande infrastructuren om een event in te laten doorgaan. Eigenlijk doet Tomorrowland dit ook met de Schorre in Boom en vallen ze zeker onder SDG 9 en meer bepaald onder 9.1. Ontwikkelen van kwalitatieve infrastructuur en 9.4. Moderniseren van infrastructuur. Of dit ook voor het Doel festival zo is, zal de toekomst uitwijzen.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

De informatie en voorbeelden op deze site komen vooral uit bestaande evenementen en is ter goeder trouw samengesteld en dient enkel als leidraad voor het bevorderen van duurzame praktijken. Het bevorderen van duurzaamheid is zeker geen rocket science en eigen invullingen moeten daarom altijd contextueel worden bekeken. Zeker de indicatoren kunnen enkel in functie van de doelstellingen/ambities duidelijk worden bepaald. Hier wordt er enkel een richting van mogelijke indicatoren meegegeven. Het nader bepalen van indicatoren kan ook terug gebeuren binnen de workshops die we aanbieden.  

Als er ergens echt verkeerde informatie zou staan, of als je aanvullende informatie zou hebben, laat het ons dan zeker weten! 

Tot slot: als er commerciele bedrijven worden genoemd is dat enkel ter illustratie en op geen enkele manier preferentieel. 

REGISTREER OF LOG IN

Om toegang te hebben tot de admin en je eigen events moet je eerst registereren of inloggen. 

Deze optie 'Toevoegen aan eigen event' is enkel beschikbaar binnen een GLOBSUS WORKSHOP.
Voor meer info: peter@globsus.com.