Op weg naar een duurzaamheidsplan voor je event

Dit is een demoversie van de GLOBSUS-applicatie. Deze demoversie bevat als voorbeeld een selectie van een 20-tal SEA’s (Sustainable Event Actions). De volledige workshopversie van de applicatie bevat intussen meer dan 150 SEA’s die gebruikers kunnen helpen  en inspireren om een eigen duurzaamheidsplan  en -rapport op te maken. Wil je toegang tot deze workshopversie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Even bellen op 0475 71 09 13 of mailen naar peter@globsus.com

Het resultaat van een GLOBSUS-workshop is een meteen bruikbaar duurzaamheidsplan voor je eigen event. Een  voorbeeld hier kan je alvast hier bekijken. Wil je deelnemen aan een workshop? Dan kan dat via deze pagina. 

De volledige uitleg over de GLOBSUS-aanpak en -visie kan je hier vinden: https://www.globsus.com

Selecteer

Jouw Sustainable Event Actions (SEA's):

BEWUSTMAKING NATUURBEHOUD CREW (OPBOUW)
RONDLEIDING20

OMSCHRIJVING

Door 'natuurbehoud'-boodschappen op t-shirts te drukken die alle medewerkers dan dragen tijdens de opbouw van het festival is er een constante bewustmaking van zowel de interne als externe medewerkers. Specfiek voor WECANDANCE is het belangrijk dat de medewerkers zich bewust zijn van het kustecosysteem, en dus van het belang om bijvoorbeeld geen sigarettenpeuken op het strand te gooien. T-shirts worden doorheen de volledige opbouw van het festival gebruikt.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

VEGAN VISPRODUCTEN
02_vegan_vis-1

OMSCHRIJVING

Een aanbod van vegan visproducten in plaats van echte visproducten.

Info van op de website van de leverancier Vegan Visboer 

Vegan Visboer visvervangers in het kort:

  • 100% diervrij
  • Duurzaam en milieuvriendelijk
  • Mét belangrijke omega 3, 6 en 9
  • Op basis van non-GMO rijst

(foto genomen op Festivak)

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

GEEN VUURWERK MEER
fireworks_at_a_festival_photo_taken_from_a_drone_971256bd-9ed6-41a3-9a87-e462a22bfc1a

OMSCHRIJVING

WECANDANCE is gestopt met op het einde van het festival vuurwerk af te steken. Vuurwerk is vervuilend voor het milieu en kan daarnaast ook een grote impact hebben op het welzijn van vooral de dieren. Zeker als vuurwerk laat in de avond wordt afgeschoten. Als er toch vuurwerk wordt gebruikt, dan kijken voor de meest duurzame alternatieven.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

UITDELEN VAN GRATIS SIGARETTENETUIS
etuis-1

OMSCHRIJVING

Er worden gratis sigarettenetuis, voor het wegbergen van de peuken, aangeboden. Deze worden ook gegeven bij aankoop van sigaretten op het event. Dit is voor een bepaalde editie een actie in samenwerking met de stad Brugge. Bedoeling van deze sigarettenetuis is uiteraard om finaal minder weggegooide sigarettenpeuken op de grond te hebben. WECANCANCE is een strandfestival, dus dan zijn weggegooide sigarettenpeuken nog net iets moeilijker te verwijderen, want in geen tijd zitten ze onder het zand verborgen.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

De informatie en voorbeelden op deze site komen vooral uit bestaande evenementen en is ter goeder trouw samengesteld en dient enkel als leidraad voor het bevorderen van duurzame praktijken. Het bevorderen van duurzaamheid is zeker geen rocket science en eigen invullingen moeten daarom altijd contextueel worden bekeken. Zeker de indicatoren kunnen enkel in functie van de doelstellingen/ambities duidelijk worden bepaald. Hier wordt er enkel een richting van mogelijke indicatoren meegegeven. Het nader bepalen van indicatoren kan ook terug gebeuren binnen de workshops die we aanbieden.  

Als er ergens echt verkeerde informatie zou staan, of als je aanvullende informatie zou hebben, laat het ons dan zeker weten! 

Tot slot: als er commerciele bedrijven worden genoemd is dat enkel ter illustratie en op geen enkele manier preferentieel. 

REGISTREER OF LOG IN

Om toegang te hebben tot de admin en je eigen events moet je eerst registereren of inloggen. 

Deze optie 'Toevoegen aan eigen event' is enkel beschikbaar binnen een GLOBSUS WORKSHOP.
Voor meer info: peter@globsus.com.