Op weg naar een duurzaamheidsplan voor je event

Dit is een demoversie van de GLOBSUS-applicatie. Deze demoversie bevat als voorbeeld een selectie van een 20-tal SEA’s (Sustainable Event Actions). De volledige workshopversie van de applicatie bevat intussen meer dan 150 SEA’s die gebruikers kunnen helpen  en inspireren om een eigen duurzaamheidsplan  en -rapport op te maken. Wil je toegang tot deze workshopversie? Contacteer ons dan vrijblijvend. Even bellen op 0475 71 09 13 of mailen naar peter@globsus.com

Het resultaat van een GLOBSUS-workshop is een meteen bruikbaar duurzaamheidsplan voor je eigen event. Een  voorbeeld hier kan je alvast hier bekijken. Wil je deelnemen aan een workshop? Dan kan dat via deze pagina. 

De volledige uitleg over de GLOBSUS-aanpak en -visie kan je hier vinden: https://www.globsus.com

Selecteer

Jouw Sustainable Event Actions (SEA's):

GENDERSPECIFIEKE INHOUD GEWIJD AAN VROUWEN
05_female_article

OMSCHRIJVING

Inhoud binnen (sociale) media monitoren op het gewenste genderevenwicht. 

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

MULTI-INZETBARE GEBRUIKSRUIMTES
duurzaamheid-19

OMSCHRIJVING

Aparte ruimtes voorzien voor mensen die bijvoorbeeld een stoma willen vervangen, of afkolfruimtes voorzien, ....

Als deze acties impact moeten hebben op de bereidheid om te komen dan moet er over deze services ook vooraf duidelijk worden gecommuniceerd.

Afbeelding komt van op Pukkelpop waar er een ruimte is voorzien waar vrouwen in een veilige omgeving melk kunnen afkolven. De melk kan ook veilig worden bewaard. Meer dan 100 vrouwen hebben hier gebruik van gemaakt. Project hebben ze opgezet in samenwerking met UCLL University College.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

GENDER EVENWICHTIGE PROGRAMMATIE
01_lineup-2

OMSCHRIJVING

In het kader van gewenste gendergelijkheid/-gelijkwaardigheid kan er gekeken worden naar de genderverdeling binnen bepaalde domeinen en services, zoals de gendergelijkwaardigheid binnen de programmatie van het event.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

EEN VEILIGE ZONE -CAMPAGNE 'VRAAG NAAR ANGELA'
03_angela-1

OMSCHRIJVING

Als een bezoeker aan een medewerker vraagt naar Angela, dan betekent dit dat hij/zij zich niet goed of veilig voelt en die medewerker weet dan dat dit een teken is die bezoeker onmiddellijk geholpen moet worden. Door de voorafgaande briefings en online opleidingen weten de medewerkers ook exact wat te doen bij het ontvangen van deze 'Angela'boodschap. De bezoekers zelf worden op de hoogte gebracht via social media boodschappen en via affiches/boodschappen op het event zelf. Er is ook gelijklopende 'ARE  YOU OK?'-actie waar je dan meteen via een QR-code naar een Whatsapp-kanaal wordt gebracht waar je ook een boodschap kan nalaten en je uiteraard ook zo vlug en efficient mogelijk geholpen wordt.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

(VOLDOENDE) GENDER NEUTRALE TOILETTEN (FTI)
duurzaamheid_wcd

OMSCHRIJVING

Er zijn een aantal, en uiteraard ook voldoende, genderneutrale toiletten op het terrein, of algemeen op het event/festival. Zowel front- als backstage.

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

URINOIRS VOOR VROUWEN
05_urinoirs voor vrouwen-6

OMSCHRIJVING

Urinoirs speciaal voor vrouwen zorgen voor een betere toegang tot sanitair voor vrouwen/meisjes 

Of deze urinoirs ook waterbesparend zijn, is niet meteen duidelijk. Maar interessante informatie over 'waterbeheer' op een event kan je  hier bij Ovam vinden

https://ovam.vlaanderen.be/water

RELEVANTE SDG(s)

ACTIEPLAN

De informatie en voorbeelden op deze site komen vooral uit bestaande evenementen en is ter goeder trouw samengesteld en dient enkel als leidraad voor het bevorderen van duurzame praktijken. Het bevorderen van duurzaamheid is zeker geen rocket science en eigen invullingen moeten daarom altijd contextueel worden bekeken. Zeker de indicatoren kunnen enkel in functie van de doelstellingen/ambities duidelijk worden bepaald. Hier wordt er enkel een richting van mogelijke indicatoren meegegeven. Het nader bepalen van indicatoren kan ook terug gebeuren binnen de workshops die we aanbieden.  

Als er ergens echt verkeerde informatie zou staan, of als je aanvullende informatie zou hebben, laat het ons dan zeker weten! 

Tot slot: als er commerciele bedrijven worden genoemd is dat enkel ter illustratie en op geen enkele manier preferentieel. 

REGISTREER OF LOG IN

Om toegang te hebben tot de admin en je eigen events moet je eerst registereren of inloggen. 

Deze optie 'Toevoegen aan eigen event' is enkel beschikbaar binnen een GLOBSUS WORKSHOP.
Voor meer info: peter@globsus.com.